در این شماره به سراغ اسلحه ای ساخت کشور آلمان رفته ایم. سلاح سازمانی ارتش که گلوله های762.51 mm را شلیک می کند. اسلحه ای که قدرت زیاد آن باعث شده بود تا نیروهای رژیم بعث به آن لقب توپ دستی را بدهند. با این اوصاف اسلحه ی مورد نظر چیزی جز hkg3 نیست بحث های زیادی در مورد این اسلحه ی مرگبار در بین مردم وجود دارد از جمله قدرت اسلحه گیر کردن زیاد سلاح دقت اسلحه ........آن حتی من در جایی شنیدم که با این تفنگ و با شلیک به شنی تانکها آنها را متوقف می کردند.
در این مقاله سعی شده تا با بررسی برخی از ویژگی های این اسلحه ابهامات احتمالی ذهن شما دوستان را در این زمینه برطرف کنیم.
قدرت:
چند عامل باعث افزایش قدرت G3 تا این حد شده است البته باید در نظر داشته باشید که وقتی می گوییم قدرت زیاد منظور نسبت به سلاح های هم رده ی آن است که در ادامه به برخی از این عوامل می پردازیم.
1- کالیبر: یکی از مهمترین عواملی که تعیین کننده ی برد، قدرت و دقت سلاح است فشنگ مورد استفاده ی آن تفنگ است.G3 نیز از آن گلوله ها استفاده می کند در نبرد های امروزی ثابت شده که درگیری های شهری و نبردهای تن به تن اغلب در فواصل زیر 300 متر صورت می گیرد و این موضوع ثابت شده که برای یک سلاح هجومی (البته G3 یک سلاح هجومی به حساب نمی آید) و آن هم در نبردهای شهری به این همه قدرت نیاز نیست.
امروزه نیز در ارتش آمریکا گلوله های51× 7.62 بیشتر برای سلاح های تک تیرانداز و تیربارها به کار می رود البته قدرت زیاد چیز بدی نیست اما در هنگام استفاده از این فشنگ مجبوریم طول لوله ی بلندتری داشته باشیم و در ضمن لگد و وزن زیاد نیز مزید بر علت است.
2- مکانیزم اسلحه: اسلحه ی ژ-3 از مکانیزم قفل غلطکی استفاده می کند که باعث افزایش قدرت آن شده، در سلاح های مسلح شونده با فشار مستقیم گاز باروت یک مشکل اساسی وجود دارد و آن هم عقب نشینی آلات متحرک قبل از خروج مرمی از لوله ی سلاح است که باعث هدررفت نیروی باروت می شود. در ژ-3 باتعبیه ی دو استوانه ی غلطکی شکل در پشت فشنگ توانستند از این مشکل جلوگیری کنند، که توضیح آن در این مجال اندک ممکن نیست.
3- طول لوله: طول لوله در برد سلاح همان طور که در شماره ی قبل خواندید بسیار موثر است که دیگر نیازی به توضیح آن نیست.
معایب سلاح:
1- عملکرد بد سلاح در شرایط حساس از معایب بزرگ این اسلحه ی بزرگ آلمانی است. دو عامل سر منشأ به وجود آمدن این مشکل است:
اول عدم وجود فضای کافی برای حرکت مجموع آلات متحرک سلاح باعث شده تا به محض وارد آمدن ضربه به بدنه ی سلاح و ایجاد ضایعه بر روی آن، اسلحه گیر کند و یا به طور کلی از کار بیفتد
و عامل دوم ساخت آن در شرایط بحرانی زمان جنگ و فرار مستشاران نظامی به خارج کشور که خود باعث کاهش کیفیت ساخت سلاح شد. از معایب دیگر سلاح نیز می توان به طول بلند آن، لگد زیاد و زمان طولانی لازم برای باز و بست سلاح اشاره کرد
در آخر نیز باید به این نکته اشاره کرد که اسلحه ی G3 دیگر به درد نبردهای امروزی نمی خورد و فعالیت هایی برای جایگزین کردن آن در حال انجام است، که یکی از محصولات این فعالیت ها ساخت سلاح خیبر است.
جنگآموز
نویسنده : واحد نشریه » ساعت 11:20 صبح
روز 90/2/5